Sommerles

Bli med på sommerens kuleste lesekampanje!

1. juni braker den årvisse lesekampanjen Sommerles.no i gang over hele landet, og i Grenland er bibliotekene klare til å ta imot tusenvis av leselystne barn. I fjor deltok over 120 000 på landsbasis. Målet med kampanjen er å motivere barn til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie, en periode der de vanligvis ville lest mindre.

Kampanjen
Fra 1. juni til 31. august kan du som går i 1. til 7. klasse, delta på Sommerles.no Du lager en profil på Sommerles.no og registrerer bøker du har lest selv, hørt på eller blitt lest for – all lesing teller! På siden får du også lesetips, du kan løse oppgaver og følge med på hva vennene dine leser. Har du ikke tilgang til nett, kan du delta med et lesekort. Kontakt Bamble bibliotek og litteraturhus.

Premier
Lesingen premieres etter hvert som barna registrerer bøker og får poeng på Sommerles.no. Premiene i år er ekstra flotte. Vi har armbånd i årets temafarger, blomsterfrø, krystaller og pilspisser og mer til. I tillegg til å lese bøker kan deltakerne også sanke poeng ved å lese Sommerles-fortellingen på kampanjens hjemmeside, ved å jakte på kodeord og samle digitale trofeer.

Sommerles i koronatid
Selv om pandemien skaper utfordringer for store og små, og bibliotekene har lavere besøkstall enn vanlig på denne tiden av året, håper vi likevel at sommerleserne finner veien til biblioteket. Vi har åpent som vanlig, så det er bare å komme, låne bøker, jakte på kodeord og hente premier. Husk at de som begynner på 1. trinn til høsten også kan være med på Sommerles i sommer, og at de samme gjelder helt opp til de som nå avslutter 7. trinn. Vi vet ikke helt hvilken type lesefest vi får til i år, det er stadig usikkerhet grunnet Covid 19- situasjonen. Følg med på bibliotekets Facebook og Instagram, der vil det komme mer informasjon.

Til foreldre/foresatte
Sommerles.no er en nettbasert lesekampanje og er laget for å motivere barn til å lese av egen lyst. Det skal være gøy å være med! Barn som leser jevnlig i løpet av sommeren, styrker leseferdighetene sine gjennom en lang ferie. Vi håper at dere vil hjelpe oss med å motivere barna til å være med på Sommerles.no, det er en fin aktivitet uansett hvor dere skal feriere i sommer. Ta turen innom altom.sommerles.no for mer info – eller besøk/kontakt oss på Bamble bibliotek og litteraturhus.

 

 

 
Translate »