Velkommen til et foredrag om Vikingtid i Vestmar torsdag 18. november kl 19.00 på Bamble bibliotek og litteraturhus.

 

Bamble – Vestmar – du bor i historien!

I Bamble er det gjort flere spennende funn fra vikingtiden.

Vi får et innblikk i noen av disse funnene, og hva de kan fortelle om hvordan vikingene levde og tenkte innen handel, politikk og religion.

Resultatene av arkeologiske undersøkelser gjort de siste tiårene viser at området er helt sentral for framveksten av handelen med Europa.

Brynestein fra Eidsborg og jernproduksjon var med på å skape den epoken vi kjenner som vikingtid. Det er heller ikke en tilfeldighet at det er her vi finner de første sporene av den tidligste kristningen av Norge på 900-tallet.

Foredragsholder professor Bjørn Bandlien underviser i middelalder og vikingtid, og er også interessert i kultur- og kjønnsforskning. Han har middelalderhistorie som sitt spesialfelt og arbeider som professor ved USN Handelshøyskole, Institutt for økonomi, historie og samfunnsvitenskap, Campus Vestfold. Bjørn Bandlien har skrevet en rekke bøker og artikler innen fagkretsen vikinghistorie, middelalderhistorie, korstog og kulturelle møter.

Arrangementet er et samarbeid mellom Vestmar Vikinglag og Bamble bibliotek og litteraturhus.

Gratis inngang, men alle må reservere billett via Tikkio.com.
Første mann til mølla – smittevernreglene gjør at det er begrensinger i antall billetter. Foreløpig har vi kun 40 billetter, men det kan økes når datoen nærmer seg.

Translate »